Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/ILYA PITALEV/SPUTNIK/KREMLIN/Lauri Heino / Shutterstock Editorial / AFP / Not supplied / WillWest News / Profimedia

Rusi masovno napuštaju svoju domovinu otkako je lider te države Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju 300.000 vojnika za rat u Ukrajini. Na snimcima sa graničnih prelaza vide se kolone automobila duge i po nekoliko desetina kilometara.

Iako iz Kremlja tvrde kako su izveštaju o egzodusu ratno sposobnih muškaraca „napumpani“, na brojnim graničnim prelazima s Rusijom stvaraju se kolone automobila, a gužva je i na aerodromima, iako cene karata u jednom pravcu iz Rusije dostižu i do 10.000 evra, prenosi Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

Gužve su nastale su na granicama Rusije s Kazahstanom, Mongolijom i Finskom. Prema izveštajima koje je objavila Finska, 4.824 Rusa prešla su granicu u jednom danu, što je veliki porast u odnosu na celu prethodnu nedelju, tokom koje je granicu sa ovom zemljom prešlo 3.133 Rusa.

Kilometarske kolone automobila stvorile su se i na granici Rusije s Gruzijom, o čemu svedoče brojni snimci sa graničnih prelaza.

Podsetimo, nakon što je Putin proglasio mobilizaciju buknuli su i protesti širom zemlje, a do sada je uhapšeno više od 1.300 ljudi.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Cene avio karata obaraju rekorde: Od 1.600 do 5.600$ za beg iz Moskve u Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare