Foto: Profimedia, Shutterstock

Kriptoberza FTX koja je krajem prošle godine bankrotirala, a protiv čijeg vlasnika i CEO Sema Bankmana Frid (poznatog kao SBF) se vodi sudski postupak za prevaru i pranje novca između ostalog devet meseci pre bankrota nemilice je trošila ogroman novac.

Kako pokazuju sudski spisi, kompanija registrovana na Bahamima je od januara do septembra 2022. godine potrošila 40 miliona dolara na luksuzne hotele, hranu i avionske letove.

Više od 15 miliona dolara je potrošeno samo na luksuzne hotele i odmarališta, a 5,8 miliona dolara samo na jedan-Olbani hotel, piše Danas.

Sem Bankman Frid Foto: Stefani Reynolds / AFP / Profimedia

U ovom odmaralištu je SBF je živeo u svom apartmanu od 30 miliona dolara dok nije uhapšen. Oko 3,6 miliona dolara je potrošeno u hotelu Grand Hajat.

Neverovatno je da je za devet meseci čak sedam miliona dolara potrošeno na hranu i zabavu, a pola od toga na ketering.

Skoro četiri miliona dolara je potrošeno na avionske letove, a pola miliona dolara na isporuke pošiljki. FTX je napravio poseban dogovor sa Amazonom da im isporučuje pošiljke sa Floride na Bahame, pošto ova kompanija nije imala redovne isporuke na egzotična karipska ostrva.

POGLEDAJTE JOŠ:

Svi zapsoleni imali su na raspolaganju automobile i neograničeno gorivo, kao i sve putne troškove za letove u bilo koju kancelariju kompanije na svetu.

Ovo otkriće dočekano je veoma oštro na društvenim mrežama posebno zato što je SBF promovisao tzv. „efektivni altruizam“, odnosno zarađivanje novca da bi se pomagalo siromašnima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar