Bernarda Jug Foto: Printscreen/Facebook/Bernarda Jug

Učiteljica Bernarda Jug poznata je zbog pretećih poruka u slučaju škole u Krapinskom Toplicama u kojem je podržavala dečaka koji je odbijao da nosi masku. Angažovana je i na kontroverznoj stranici ''Hrvatski izdajnici'' u kojoj se okupljaju protivnici epidemioloških mera i cepljenja. Iako se bori protiv odluka Štaba, poštuje mere i uredno dolazi na posao.

Učiteljica Bernarda Jug postala je jedna od najpoznatijih huškačica na društvenim mrežama, a aktivna je bila i oko skandalozne stranice “Hrvatski izdajnici“ koja okuplja uglavnom protivnike epidemioloških mera i vakcinacije u koju svako može da upiše podatke bile koje osobe. Na stranici, čiji je simbol omča za vešanje, bilo je popisano više od 620 „izdajnika“, mahom političara i novinara, ali i mnogih široj javnosti nepoznatih ljudi.

„Delite i popunjavajte. Hiljade moraju biti na popisu“, pozivala je Jug.

Škola ne može da joj da otkaz

No, ona sam poštuje mere Kriznog štaba protiv kojih se konstantno bori i uredno odlazi na posao.

“Škola je vaspitno-obrazovna ustanova. Naravno da bilo kakve pozive na neprimerena ponašanja i delovanja osuđujemo, ali mi profesoriku moramo gledati kao našu radnicu i osobu koja ispunjava svoje radne obveze“, rekla je Sonja Vuljak, direktorka Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu, u kojoj radi Jug.

“Profesorka poštuje mere i upute Štaba koje su na snazi. Uredno izvršava svoje radne obveze“, kazala je Vuljak za Dnevnik.hr te dodala da se škola ograđuje od njenih izjava.

Pročitajte još:

“Naravno da se ograđujemo od njenog ponašanja i akcija. No, to je njeno privatno vreme i njeno pravo. Zakonodavni okvir je takav da se nikome ne može tako dati otkaz“, zaključila je Vuljak.

„Ona je gora od četnika!“

Jug je od ranije poznata i po kontroverznim izjavama na društvenim mrežama, a regionalni mediji počeli su da pišu o njoj u septembru ove godine kada je snimak koji je objavila na svom Fejsbuku postao viralan.  U njemu, Jug naziva po imenu pedagoga iz škole u Krapinskim Toplicama i poziva ljude da joj šalju poruke preko Fejsbuka. Povod je bio slučaj dečaka koji je odbijao da nosi masku u školi. 

„Ona je pedagog koji je gori od četnika! Zapamtite ovo, gora je od četnika! Pa se pitamo o četnicima u ratu, šta su radili, silovali i klali Hrvate! A pogledajte ovo u školi, jedan pedagog stoji na vratima tokom celog odmora i ne pušta dete iz učionice u toalet. Ona je gora od četnika, nije puštala dete šest sati u toalet. Šta biste joj uradili da ste roditelj tog deteta, pitam vas ljudi, šta?! Odbranili smo se četnika i silovanja, a sada imamo četnike u školama! Četnici! Sotone i ubice, zlostavljači „, viče Bernarda Jug u video-snimku.

„Ja da sam majka tog deteta, ta žena više ne bi disala. Imate sreće da ja nisam majka, a ni otac, taj direktor i ta žena više ne bi hodali ni pod brnjarom“, rekla je Jug i nastavila da ih treba poslati na Goli otok da tucaju kamenje.

Takođe, često iznosi sporne stavove oko pandemije koronavirusa i tvrdi da se merama Kriznog štaba krše ljudska prava.

„Napadaju sve nas koji branimo ljudska prava i osnovne slobode. Idemo do kraja. Pokažite sve što jeste, nemojte se više skrivati. Sotone moraju biti lustrirane na svim nivoima i u svim područjima“, jedna od njenih poruka na Fejsbuku.

BONUS VIDEO Kada antivakser prestaje da bude anti?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram