Silvijo Berluskoni Foto:EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Porodica bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, koji je preminuo u junu, prestala je da uplaćuje mesečne iznose od 2.500 evra, za koje je on naložio da budu isplaćivani svakoj od 20 gošći koje su posećivale njegove takozvane ''Bunga Bunga'' žurke, preneo je danas Rojters, pozivajući se na dva neimenovana izvora iz italijanskog suda.

Izvori su takođe istakli da je Berluskonijeva porodica poslala i pismo dvema ženama u kojima im je saopšteno da će morati da do kraja godine napuste stanove koje im je obezbedio Berluskoni.

Mlade žene su bile među 24 optuženih lica i oslobođene su zajedno sa Berluskonijem u februaru na suđenju povodom optužbe da je plaćao svedoke da lažu u slučaju maloletne prostitucije koji je vođen protiv njega.

Pokojni italijanski medijski mogul je 2013. javno izjavio da je mesečna naknada koja se isplaćuje mladim ženama bila “pomoć za štetu nanetu njihovoj reputaciji“ koju su pretrpele nakon što su bile umešane u suđenja proizašla iz skandala oko njegovih zabava, koje su doprinele njegovom padu sa mesta premijera 2011. godine.

Berluskoni je preminuo je sredinom juna ove godine u 86. godini.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar