Foto: EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Libanski predsednik Mišel Aun objavio je na svom Tviter nalogu da je ogroman požar koji je danas buknuo u već razorenoj libanskoj prestonici, možda rezultat sabotaže, tehničke greške ili nemara. Prodavnica nafte i guma zapalila se danas u Bejrutu, mesec dana od stravične eksplozije u tom gradu.

Požar koji je izbio u luci u Bejrutu je lokalizovan i nema opasnosti od njegovog daljeg širenja, izjavio je šef Službe za civilnu odbranu Rejmon Hatar za libanske medije. On je naveo da su jedinice Civilne odbrane i vatrogasci okružili oblast u kojoj je izbio požar, onemogućivši njegovo dalje širenje.

Libanski predsednik Mišel Aun objavio je na svom Tviter nalogu da je ogroman požar koji je danas buknuo u već razorenoj libanskoj prestonici, možda rezultat sabotaže, tehničke greške ili nemara.

„Bez obzira na pretpostavke, uzrok ovog požara mora biti otkriven u što kraćem roku, a vinovnici privedeni pravdi“, poručio je libanski predsednik tokom sednice vrhovnog saveta odbrane, preneo je Rojters.

Prodavnica nafte i guma zapalila se danas u Bejrutu, mesec dana od stravične eksplozije u tom gradu, ali za sada nema izveštaja da je iko povređen tom prilikom.

Požar je lokalizovan i nema opasnosti od njegovog daljeg širenja, izjavio je šef Službe za civilnu odbranu Rejmon Hatar za libanske medije. On je naveo da su jedinice Civilne odbrane i vatrogasci okružili oblast u kojoj je izbio požar, onemogućivši njegovo dalje širenje.

 

Žrtava nije bilo a u gašenju požara učestvovalo je 16 ekipa vatrogasaca i helikopteri.

Požar je izbio u duty free zoni luke, a gusti dim uzdigao se iznad grada.

Neki stanovnici traumatizovani  zbog proživljenog u eksploziji 4.avgusta počeli su da beže iz grada

Podsetimo, u stravičnoj eksploziji skladišta amonijum-nitrata 4. avgusta poginula je 191 osoba, a nekoliko hiljada je povređeno, uništeni su lučki objekti, a opustošene su i lokalne oblasti.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar