Foto: Svetlana Mandić/Vijesti

Građani su se okupili večeras u Nikšiću na protestu protiv najave formiranja manjinske vlade i "izdaje izborne volje građana". Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su protesti nikad masovniji i dostojanstveniji, a "njihova manjinska vlada nikad klimavija". "Sve ono što se rodi na antidemokratskim principima, obmani i prevari, mora da se sruši kao kula od karata, jer nema toga ko narod može izdati, pobediti i izdaju sprovesti", rekao je on.

„Možeš ti da imaš sto, hiljadu ili sto hiljada glasova, ali nas su roditelji, preci i slavna istorija učili da ne smeš da prevariš dete od deset godina, a ne odraslog čoveka koji nam je poverio mandat da u njegovo ime se borimo, izborimo i pobedimo i služimo narodu“, rekao je čelnik Demokrata i bivši predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je poručio da bi, da su hteli da koaliraju sa Demokratskom partijom socijalista, „otišli sami“, jer su kako je kazao, mnogo poželjniji i jači.

„Oni kažu da se žrtvuju za nas i Crnu Goru, da hoće da nas pomire sa DPS-om. Da im poručim u moje i vaše ime – da smo hteli u DPS, otišli bismo direktno, da nas niko ne vodi za ruku. Da smo hteli da koaliramo sa DPS-om, otišli bismo sami, jer smo mnogo poželjniji, jači i moćniji. Mi nismo u nezboru sa našom braćom, komšijama i sugrađanima, bez obzira na njihovo političko, versko ili nacionalno ubeđenje, zato su i večeras ovde mnogi koji vas nisu glasali 30. avgusta, jer su videli da smo mnogo dobrog doneli Crnoj Gori“.

Bečić je rekao da ne sme da se dozvoli „opasan presedan“ da, kako je kazao, neko ko ima „dva odsto podrške“ vlada celom Crnom Gorom. „Ne damo da se vrati otimačina, rasprodaja, degradacija, kriminal i korupcija. Ne damo ovu decu i njihovu budućnost“.

Na skup su, pored Bečića, došli i poslanici te stranke Boris Bogdanović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović, kao i ministar finansija i socijalnog staranja Millojko Spajić.

Koprivica je rekao da iz Nikšića šalju poruku da neće proći „pravljenje manjinske vlade sa Demokratskom partijom socijalista“.

„Neće proći povratak DPS-a i uzurpatora na vlast. Neće vam proći povratak mafijaša na tron i kriminalaca u institucije. Neće proći povratak tajkuna u budžet. Dolje izdajnička, satelitska vlada, dolje projekat DPS-a“, dodao je.

Koprivica je poručio građanima da ih neće izdati. „Nećemo vas prodati, niko nas neće slomiti, kupiti i obmanuti“, kazao je.

Okupljeni su, nakon održanih govora na Trgu Šaka Petrovića, krenuli u šetnju gradom, istom maršrutom kuda si išle i litije.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović peva u kafani


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar