Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić ponovo je danas odbacio kao neutemeljene tvrdnje da je video Temeljni ugovor koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) treba da potpiše sa Vladom Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ:

„Niti jednu verziju tog ugovora video nisam i to je jedina i apsolutna istina. Jedino što sam ranije saopštio, a ponoviću i sada, sve prethodne najave u prethodnim nedeljama i mesecima i crkvenih i državnih vlasti su bile u pravcu da će, kada se usaglasi potpisivanje tog ugovora, biti u Crnoj Gori“, rekao je Bečić.

Prema njegovom mišljenju, potpisivanje Temeljnog ugovora u Crnoj Gori je „prirodan, logičan i racionalan pristup“, prenose Vijesti.

On je u izjavi za medije odgovarajući na pitanje o sve češćem izražavanju nepoverenju prema Vladi od strane dela parlamentarne većine istakao da svi koji misle suprotno od političkih subjekata koji poštuju izbornu volju gradana mogu to da formalizuju, prenosi Tanjug.

„Svako ko misli da ova Vlada nema legitimitet, može to lagano da testira. Tako da postoji uvek test, u demokratiji, u parlamentarnom životu. Svako onaj koji misli suprotno od mene ili od građana Crne Gore ili suprotno od političkih subjekata koji poštuju izbornu volju gradana Crne Gore može to da uvek vrlo lako i vrlo jednostavno u ovom parlamentu testira saglasno pozitivnim propisima“, rekao je Bečić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar