Aleksa Bečić Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

Predsednik Demokrata, Aleksa Bečić, danas je u sedištu te partije u Podgorici primio ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori, Veselka Grubišića, i tom prilikom ga upoznao sa sporazumom trojice nosioca izbornih lista "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", i istakao da je Demokratska Crna Gora "ostala ono što je uvek i bila", saopšteno je iz te partije.

„Nismo spremni da zarad mandata zloupotrebljavamo aktuelne teme koje dele građane bez obzira na stepen emocije koje te teme izazivaju. Imamo zdrave temelje, zdravu politiku i čiste kadrove, bez uticaja bilo kog neformalnog centra moći. Čistina i stabilnost u politici princip je kojem težimo i koji negujemo. Videli ste, i nakon ovih izbora da su svi potvrdili ispravnost naše politike, a slogan ‘Mir je naša nacija’ postao je slogan svih političkih subjekata na političkoj sceni Crne Gore“, istakao je Bečić.

Pročitajte još:

On je, kako se navodi, dodao da je koalicija „Mir je naša nacija“ u pregovorima efikasna i umerena, i da, prema procenama svih, pregovori idu u dobrom pravcu.

Bečić je Grubišiću rekao da je ključ spoljne politike otvoriti što više evropskih vrata.

Grubišić je, stoji u saopštenju Demokrata, čestitao predsedniku te partije na „sjajnom izbornom rezultatu, kao i sjajnim porukama koje je poslao i tokom izborne noći.“

„Biti druga stranka po broju mandata, a najjača u budućoj parlamentarnoj većini, nije mala stvar“, naveo je Grubišić, kako stoji u saopštenju. Hrvatski ambasador je, dodaje se, još istakao da je umerenost koju je koalicija manifestovala u pobedničkoj euforiji u izbornoj noći i nakon izbornog dana ključ stabilne politike.

Ponovo je naglasio posvećenost Hrvatske pregovaračkom procesu između Evropske unije i Crne Gore.

„Želim da nastavimo kvalitetnu saradnju kakvu smo imali, i da je u budućnosti realizujemo na dobro Crne Gore i Republike Hrvatske“, zaključio je ambasador Grubišić, kako se navodi u saopštenju Demokrata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar