Foto:Shutterstck

Trogodišnji dečak je preminuo nakon što je ostavljen u vrelom automobilu skoro tri sata u Kolumbusu u Džordžiji u nedelju, saopštila je kancelarija okružnog mrtvozornika.

Dečak, Kendrik Engram mlađi, stigao je kući sa bakom i tri sestre oko 17.30 časova, nakon popodnevnog odlaska u crkvu, navodi se u informacijama do kojih je došla kancelarija mrtvozornika kao deo svog izveštaja o smrti deteta.

Baka je istražiteljima rekla da je verovala da su sva deca izašla iz njenog automobila terenca kada su došli kući, navodi se u izveštaju. Ona je potom otišla u svoju spavaću sobu. Baka je kasnije pitala devojčice gde im je brat, a one su rekle da ga nisu videle.

Kendrikova majka je za to vreme bila na poslu i sastala se sa grupom u obližnjem Volmartu na ručak tokom pauze, navodi se u izveštaju.

Skoro tri sata kasnije, oko 20.15, Kendrikov ujak je koristio terensko vozilo da se odveze do restorana Vendis i nije znao da je dečak na zadnjem sedištu, navodi se u izveštaju. Parkirao je vozilo i ušao unutra, a onda ga je kasnije pozvala Kendrikova baka i pitala ga da li je video dečaka.

Ujak je našao Kendrika u automobilu sa penom i krvlju u ustima. Pozvao je hitnu pomoć, koja je stigla nakon dva minuta, navodi se u izveštaju.

Kandrik je opisan kao „izuzetno vruć na dodir“ i ističe se da nije pokazivao znake života.

PROČITAJTE JOŠ:

Preliminarni uzrok smrt je gušenje, rekao je mrtvozornik Badi Brajan za CNN. Temperature u toj oblasti su bile izuzetno visoke i dostizale su i do 35,5 stepeni Celzijusa, navodi Nacionalna meteorološka služba.

Zbog okolnosti oko smrti deteta, mrtvozornik je saopštio da će njegovo telo biti poslato u istražni biro Džordžije na obdukciju. Za dobijanje rezultata obdukcije može da bude potrebno četiri do pet meseci, rekao je Brajan.

CNN se obratio policiji Kolumba za dodatne informacije. Prema podacima Nacionalnog saveta za bezbednost, ovo je šesta smrt deteta u automobilu izazvana toplotnim udarom ove godine. U proseku 38 dece mlađe od 15 godina, umre od toplotnog udara svake godine nakon što budu ostavljeni u automobilu, navodi se.

Prošle nedelje u Teksasu je petogodišnji dečak preminuo, nakon što je ostavljen u automobilu ispred porodične kuće u Hjustonu, navodi CNN. U Virdžniji je 18-mesečni dečak preminuio nakon što je nekoliko sati bio u vozilu bez nadzora, saopštila je policija.

BONUS VIDEO: Pljačka banke i okršaj sa policijom u Kanadi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare