Džozef Bajden / Tanjug

Američki predsednik Džozef Bajden verovatno neće biti optužen u okviru istrage specijalnog tužioca o njegovom postupanju sa poverljivim dokumentima, preneo je danas Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore.

Navodno, očekuje se da će specijalni tužilac Robert Hur objaviti izveštaj u narednih nekoliko meseci, potencijalno pre kraja ove godine, i očekuje se da će izveštaj oštro kritikovati to kako su Bajden i njegovi saradnici rukovali poverljivim državnim dokumentima, prenosi Rojters.

Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Ni kancelarija specijalnog tužioca ni Bela kuća nisu komentarisale ove navode o izveštaju.

Američki državni tužilac Merik Garland u januaru je imenovao Hura za specijalnog savetnika koji treba da istraži neadekvatno čuvanje poverljivih dokumenata u Bajdenovom domu u Vilmingtonu u Delaveru, kao i u kancelariji istraživačkog centra u Vašingtonu.

Pročitajte još...

Bajden je ispitan prošlog meseca u okviru istrage, a prethodno je izjavio da je bio iznenađen što su poverljivi dokemnti otkriveni u njegovoj kući i očekivao je da će se to na kraju smatrati nevažnim.

Opsežnija istraga o postupanju sa poverljivim dokumentima usmerena je na Bajdenovog glavnog republikanskog potencijalnog rivala za izbore 2024., bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je krivično optužen u tom slučaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar