Džo Bajden Joe Biden
Džo Bajden Foto:AP Photo/Andrew Harnik

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da poslednji oružani incident u Indijanopolisu gde je bivši radnik "Fedeksa" ubio osam ljudi i potom izvršio samoubistvo "nacionalna sramota koja mora biti prekinuta".

Pročitajte još:

Analitičari smatraju da se Bajden suočava sa pojačanim pritiskom za smanjenje oružanog nasilja usled niza sličnih incidenata širom SAD, ali da će veoma teško izmeniti Zakone o dozvoli naoružanja.

Bajden smatra da može da reši ovaj problem i da bi Kongres trebalo da zabrani prodaju vojnog naoružanja sa većim okvirima za metke.

„Ovi incidenti moraju biti prekinuti jer predstavljaju nacionalnu sramotu“, naglasio je Bajden na konferenciji za medije sa japanskim premijerom Jošihide Sugom.

Portparol Bele kuće Džen Psaki je izjavila da bi Kongres trebalo da omogući i da žrtve mogu da tuže proizvođače naoružanja.

Devetnaestogodišnji Brendon Hola ubio je u Indijanopolisu osam radnika kompanije „Fedeks“ i potom izvršio samoubistvo.

Među ubijenima su i četiri pripadnika verske zajednice Sika, a zvaničnici bezbedosnih službi navode da ne se može tvrditi da je motiv napada rasna ili etnička mržnja.

Očevici su izjavili da je napadač otvorio vatru iz puške na parkingu nakon čega je ušao u zgradu, gde je nastavio da puca.

Policija je pronašla telo osumnjičenog i sve ukazuje na to da je izvršio samoubistvo.

Ovo je poslednji od najmanje sedam sličnih incidenata u SAD u proteklih mesec dana.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar