Džo Bajden Foto: EPA-EFE/AL DRAGO / POOL

Američki predsednik Džozef Bajden mogao bi da najavi svoju kampanju za reizbor video-snimkom već u idući utorak, javlja Rojters, pozivajući se dva neimenovana izvora.

Jedan od izvora je, ipak, upozorio da postoji mogućnost da dođe do promene. Bajden je prošle nedelje novinarima rekao da će kampanju najaviti „relativno brzo“.
„Rekao sam vam da mi je plan da se ponovo kandidujem“, poručio je predsednik SAD.

Agencija navodi da se Bajden već duže vreme bori sa niskim rejtingom, a anketa Rojtersa i Ipsosa pokazuje da samo 39 odsto Amerikanaca odobrava njegov rad.

Džo Bajden, Donald Tramp Foto: EPA-EFE/Sean Gallup/DAVID MAXWELL/
JONATHAN ERNST / POOL

Istovremeno, 45 odsto demokrata izjavilo je da Bajden ne bi trebalo da se ponovo kandiduje za predsednika, dok njih 48 odsto podržava njegovu ponovnu kandidaturu.

Sa druge strane, među republikancima favorit je bivši predsednik SAD Donald Tramp kojem istraživanja javnog mnjenja daju najveće šanse da bude kandidat za predsednika ispred Republikanske stranke.

POGLEDAJTE JOŠ:

Od Bajdena se očekuje da će u predizbornom kampanji predstaviti svoje uspehe poput dobijanja odobrenja od Kongresa da se izdvoje milijarde dolara za borbu protiv pandemije virusa korona i izgradnju infrastrukture.

BONUS VIDEO Bajden došao u Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar