Džo Bajden Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Predsednik SAD Džozef Bajden osudio je danas ruske raketne napade u Ukrajini, rekavši da su oni demonstrirali "potpunu brutalnost" rata predsednika Rusije Vladimira Putina protiv ukrajinskog naroda, prenosi Tanjug.

„Sjedinjene Države oštro osuđuju ruske raketne napade izvedene danas širom Ukrajine, uključujući i Kijev. U ovim napadima su ubijeni i ranjeni civili i uništeni ciljevi koji nemaju vojnu svrhu. Oni još jednom demonstriraju potpunu brutalnost ilegalnog rata gospodina Putina protiv ukrajinskog naroda“, istakao je Bajden je u saopštenju, preneo je Rojters.

Američki predsednik izrazio je saučešće porodicama i prijateljima „bezumno ubijenih“ Ukrajinaca, prenosi Index.hr.

„Ovi napadi samo dodatno ojačavaju našu posvećenost podršci ukrajinskom narodu, koliko god to bude potrebno“, rekao je Bajden.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zajedno s našim saveznicima i partnerima, nastavićemo da namećemo troškove Rusiji zbog agresije. Putin i Rusija moraju odgovarati za ratne zločine. Nastavićemo pružati svu podršku ukrajinskim snagama, koja im je potreba kako bi odbranili svoju zemlju i slobodu“, rekao je Bajden.

„Još jednom pozivamo Rusiju da odmah okonča ovu ničim isprovociranu agresiju i ukloni svoju vojsku iz Ukrajine“, zaključio je Bajden.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je 11 žrtava napada, dok je 65 osoba ranjeno.

BONUS VIDEO: Putin zapretio Zapadu: Oni sad štampaju novac, ali tim novcem se ne mogu ni nahraniti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar