Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džozef Bajden možda će se sastati u junu, prenosi ruska novinska agencija RIA pozivajući se na izvor iz Kremlja.

Pročitajte još:

Savetnik za spoljnu politiku Juri Ušakov rekao je da konačna odluka o sastanku još nije doneta, prenosi Rojters.

„Donećemo odluku na osnovu niza faktora“, rekao je Ušakov, koji je bio ruski amabarsador u SAD-u od 1998. do 2008. godine.

RIA odvojeno prenosi izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova koji je rekao da je predlog o susretu dvojice predsednika pozitivno prihvaćen, te se trenutno razmatra.

Odnosi sve lošiji

Bajden je ranije ovog meseca pozvao Putina na sastanak kako bi se smirile tenzije narasle oko Ukrajine. Rusija je tada odgovorila da će to zavisti od američkog ponašanja, poručivši Všingtonu da odustane od novih sankcija koje je SAD potom ipak uveo.

Rusko-američki odnosi su prošlog meseca došli do ivice hladnog rata, kad je Bajden u intervjuu Putina nazvao ubicom, nakon čega je Moskva opozvala svog ambasadora u Vašingtnonu. SAD je u martu sankcije uveo zbog navodnog ruskog mešanja u američke izbore 2020., kibernetičkih napada, pritiska na Ukrajinu i drugog zlonamernog delovanja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)