Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je danas da će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima 2024. godine. Bajden ima 78 godina i najstariji je predsednik do sada. On bi na početku eventualnog drugog predsedničkog mandata imao 82 godine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bajden je danas na velikoj konferenciji za novinare odgovarao na brojna pitanja. Među njima i ono o potencijalnoj kandidaturi na sledećim predsedničkim izborima.

On je novinarima rekao da je spreman da se kandiduje i 2024. godine, kao i da se oseća fizički sposobnim za još jedan mandat.

Govoreći o bivšem američkom predsedniku Donaldu Tarampu, Bajden je rekao da se „neće izvinjavati“ zbog poništavanja nekih odluka o imigracionoj politici koje su donete za vreme njegovog prethodnika Donalda Trampa.

Bajdenova administracija saopštila je 2. februara da više neće podržavati Trampovu politiku automatskog deportovanja maloletnika bez pratnje koji traže azil. Dve nedelje kasnije, Bela kuća je najavila prijem 25.000 tražilaca azila u SAD koji su bili prinuđeni da ostanu u Meksiku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram