Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Savetnik predsednika Azerbejdžana Elčin Amirbekov izjavio je danas da pregovori azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih separatista iz Nagorno-Karabaha mogu dovesti do potpisivanja mirovnog sporazuma između Bakua i Jerevana, dodavši da je azerbejdžanska strana već poslala nacrt tog sporazuma.

“Na sastanku u Jevlahu se razgovaralo o formatima za reintegraciju Jermena iz Karabaha. Mislimo da ovaj dijalog može pozitivno da utiče na mirovni proces između Jermenije i Azerbejdžana. Dve zemlje su počele da razgovaraju o mirovnom sporazumu koji bi mogao da stavi na tačku na decenije krize i neprijateljstava”, rekao je azerbejdžanski zvaničnik za Skaj njuz Arabija, prenosi RIA.

Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Dodao je da će mirovni sporazum sadržati pet tačaka zasnovanih na međunarodnom pravu, te da će obe zemlje biti u obavezi da se ne mešaju u unutrašnje stvari one druge.

Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

”Predali smo nacrt mirovnog sporazuma jermenskoj strani. Čekamo njihovu reakciju”, rekao je Amirbekov, naglasivši da nije potreban poseban sporazum sa Jermenima iz Karabaha.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Jevlahu su danas počeli razgovori jermenskih separatista i azerbejdžanskih snaga, a jermenska strana je saopštila da je ostalo još nerazjašnjenih pitanja, te da se i dalje radi na finalnom sporazumu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar