Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je jermenska „oružana grupa“ napala azerbejdžanske pozicije u Karabahu.

„Dvadeset sedmog decembra, oko 15.30 nelegalna oružana grupa ili jedan od šest odreda jermenskih snaga koji su ostali na teritoriji (Karabaha) izveli su napad na jedinice azerbejdžanske vojske u selu Agdam, Hodževendski region“, navodi se u saopštenju.

Tom prilikom je poginuo jedan azerbejdžanski vojnik, dok je još jedan povređen.

Prema podacima Ministarstva odbrane, nakon pružanja prve pomoći ranjeni vojnik je prebačen u bolnicu i nalazi se van životne opasnosti.

„Kao rezultat preduzetih mera, svih šest članova ilegalne jermenske oružane grupe su likvidirani“, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar