Misisipi, uragan Ida
Foto: TANJUG/AP Photo/Rogelio V. Solis

Najmanje dve osobe su poginule, a 10 je povređeno kada je sedam vozila uletelo jedno za drugim u duboku rupu koja se stvorila nakon što se razdvojio autoput u ruralnom delu Misisipija zbog uragana Ida koji je prošao tim područjem, saopštile su danas vlasti. Tri povređene osobe su u kritičnom stanju, objavila je policija.

Srušio se deo autoceste 26 u okrugu Džordž oko 85 kilometara severoistočno od Biloksija. Sedam vozila palo je u 15 metara duboki jarak koji je nastao propadanjem autoputa, objavili su lokalni mediji.

Moguće je, naime, da je olujna kiša prouzrokovala sinoćni kolaps, a vozači možda jednostavno nisu videli da je kolovoz ispred njih nestao, saopštio je šef patrole Misisipija Kal Robertson, preneo je AP.

Odeljenje šerifa okruga Džordž primilo je prvi poziv o nesreći oko 22:30 časova.

Robertson je rekao za američki novinsku agenciju da su pojedina vozila završila naslagana jedno na drugo dok su upadala u ponor, koji se otvorio u ruralnom području bez ulične rasvete.

Ida, jedan od najmoćnijih uragana koji su ikad pogodili američku obalu Meksičkog zaljeva, oslabila je od sinoć a za sobom je ostavila čak 33 centimetra vode dok je prolazila kroz Misisipi.

U uraganu su poginule najmanje dve osobe u Luizijani i došlo je do nestašice struje širom Luizijane, Misisippija i Alabame.

Kod Nju Orleansa pokrenute su operacije spašavanja zbog poplava.

Samo u Luizijani bez električne energije ostalo je više od milijun ljudi a stanovnici u najteže pogođenim područjima mogli bi bez struje biti još nedeljama, a u nekim delovima i bez vode.

BONUS VIDEO: Uragan Ida u Luizijani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar