Foto: NOVA S

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić govorio je u emisiji "Među nama" o izborima u Nikšiću, 100 dana Vlade Crne Gore i odnosima među zemljama na Balkanu.

Govoreći o incidentima koji prate predizbornu kampanju u Nikšiću, Krivokapić je naveo da on zagovara mir i demokratski izborni proces.

„Ja sam uputio poruku pomirenja, slobode i mira koja mora da bude iskazana prilikom ovih demokratskih izbora u Nikšiću“, kaže Krivokapić.

On smatra da Demokratska partija socijalista želi da ostane na vlasti u Nikšiću, „što bi bilo porazno“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sa druge strane, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta, po njegovom mišljenju, želi da dokaže „da je na prethodnim izborima pobedio samo DF“, a ne Zdravko Krivokapić, koji je bio nosilac liste.

Krivokapić ističe da su konstantni sukobi i tenzije nepotrebni za građane i budućnost Nikšića, kao i da izbori treba da proteknu bez incidenata, napetosti i pritisaka sa raznih strana.

U drugoj polovini februara 4.730 tekstova je objavljeno u Srbiji o Crnoj Gori, među njima više od 1.000 se bavilo izborima u Nikšiću.

Krivokapić je kazao da postoje dva centra moći – u Podgorici i Beogradu, i oni „se sada bore za Nikšić, da bi pokazali ko ima veći uticaj“.

Medijska pažnja je usmerena na Nikšić i zbog nove crnogorske Vlade, smatra Krivokapić, koja je kritikovana od samog početka.

„Svaka kritika je bila neosnovana i netačna, a ja nisam želeo da ulazim u sukobe“, istakao je on.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram