Foto: Yuichi Yamazaki / POOL, Shutterstock

Australijski premijer Entoni Albaneze reagovao je na "kupusgate", skandal izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu delimično zameni kupusom u svojim sendvičima i tako doskoči galopirajućoj inflaciji koja je digla u nebo cenu zelene salate.

Albaneze ocenio je da je odluka KFC-a da polovinu salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zameni kupusom „suluda“ i da je izazvala „nacionalnu krizu“.

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5.1 odsto, cene salate porasla je za 300 odsto u nekim australijskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cena goriva. Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekada koštala dva australijska dolara (1,34 evra), sada iznosi gotovo osam dolara (5,35 evra) od Sidneja do Melburna, prenosi Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

Zbog toga je KFC početkom nedelje objavio da će se odsad njegovi kupci morati da se zadovolje mešavinom kupusa i salate u sendvičima.

Ta odluka KFC-a izazvala je lavinu besa na društvenim mrežama.

„Kupus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno“, objasnio je i sam premijer Albaneze za radio KIIS FM iz Sidneja.

„Staviću ‘kupusgate’ na današnju sednicu Vlade!“, najavio je premijer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar