Obilne kiše poplavile su danas istočnu obalu Australije, a bujica je probila nasipe i poplavila čitave gradove, zbog čega su hiljade ljudi napustile svoje domove, prenosi Rojters.

Duž severne obale Novog Južnog Velsa koja se proteže na oko 500 kilometara ukupno je izdato 14 naloga za evakuaciju i osam upozorenja.

U nekoliko gradova u severnom Novom Južnom Velsu, koji su pre mesec dana već pretrpeli rekordne poplave u kojima je nastradalo dvoje ljudi, za jedan dana pala je količina kiše koja padne za ceo mesec.

Policija je saopštila da trenutno traga za ženom za koju se veruje da je nestala u poplavnim vodama u blizini Lizmora u utorak uveče, nakon izveštaja da se njeno vozilo zaglavilo, prenosi Rojters.

Poplavljena je i glavna ulica u Bajron Beju, popularnoj turističkoj destinaciji na oko 750km severno od Sidneja, navodi Rojters.

U gradu Lizmor na severu Novog Južnog Velsa, koji je bio među najteže pogođenim gradovima u prethodnim rekordnim poplavama, nivoi vode u gradskoj reci Vilsons su premašili visinu nasipa od 10,65 metara.

Meteorološki biro predviđa da će danas u roku od nekoliko sati u mnogim regionima lokalno pasti i do 200 mm, što bi moglo dovesti do bujičnih poplava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar