Hunter Biden Hanter Bajden
Hanter Bajden Foto:Cbs Sunday Morning / Zuma Press / Profimedia

Pravni analitičar Si-En-Ena izjavio je danas da je vrlo moguće da bi protiv Hantera Bajdena, sina predsednika SAD Džozefa Bajdena, savezna vlada mogla da podigne optužnicu nakon istrage o njegovim poslovima koje je imao u inostranstvu, preneo je list "Hil". "Ovo je vrlo realno, u pitanju je sveobuhvatna istraga o potencijalno ozbiljnim krivičnim delima. Vidimo da savezni tužioci u Delaveru rade upravo ono što biste očekivali da rade tužioci u takvoj situaciji", izjavio je Eli Honig, preneo je vašingtonski list. Honig je kazao da deluje da se "zahuktava" istraga o Hanterovim prekomorskim poslovima.

Bajdenova istorija korišćenja nedozvoljenih suspstanci i veza sa međunarodnim poslovima je bila predmet kritika repbulikanaca na račun njegovog oca neko vreme, dodaje se u tekstu „Hila“.

Bivši predsednik Donald Tramp često je napadao Džozefa Bajdena zbog borbe njegovog sina sa zavisnošću i, kako je govorio, korumpiranim poslovima u inostranstvu, tokom izborne kampanje 2020. godine.

Prvi pokušaj Trampovog impičmenta proistekao je iz razgovora sa predsednikom Ukrajine, tokom kojeg je Tramp izvršio pritisak na ukrajinskog lidera da mu pomogne da iskopa prljavštinu o Hanteru Bajdenu, koji je poslovao u Ukrajini sa jednom korumpiranom naftnom i gasnom kompanijom, dodaje „Hil“.

U utorak, Tramp je otišao korak dalje u napadu na Bajdena, tražeći od ruskog predsednika Vladimira Putina da objavi bilo kakvu informaciju koju bi ruska vlada mogla da ima o Hanteru Bajdenu.

„Zašto je supruga gradonačelnika Moskve dala Bajdenima, obojici, 3,5 miliona dolara? To je mnogo novca. Voleo bih da Putin zna odgovor na to pitanje. Trebalo bi da se izjasni“, kazao je Tramp.

„Hil“ podseća da je „Vašington post“ ove nedelje objavio izveštaj u kojem se potvrđuju detalji o Haterovim poslovima u Kini.

Ministarstvo pravde prema nekim navodima nastavlja da traži navodne nelegalne optužbe o lobiranju konsultantskih firmi povezanih sa ukrajinskom energetskom kompanijom „Burisma“, u kojoj je Hanter bio član borda.

„Postoji realna šansa da sve ovo rezultuje saveznom optužnicom. Naravno, tada bismo bili na političkoj teritoriji bez presedana, a ne na pravnoj teritoriji, već u potencijalnoj situaciji gde Ministarstvo pravde krivično goni i pokušava da zatvori sina predsednika“, dodao je Honig.

BONUS VIDEO: Stevan Nedeljković_ Ne nazire se kraj ratu u Ukrajini.mp4


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar