Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radovic
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović Foto:Mitropolija.com

Snimak rendgena pluća pokazao je smanjenje upalnog procesa, pa možemo konstatovati da je zdravstveno stanje Mitropolita Amfilohija u blagom poboljšanju u odnosu na nedelju, saopšteno je u ponedeljak uveče iz Kliničkog centra Crne Gore.

Možda izgleda da oporavak Mitropolita Amfilohija teče sporo, ali lekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore, koje prenosi Mitropolija.

Pročitajte još:

„Čitavo vrijeme hospitalizacije svi vitalni parametri, kao i saturacija kiseonika su apsolutno u redu. Od početka liječenja pa do danas Mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika – NIV“, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore

Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se Mitropolit nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare