Foto: TANJUG / RADE PRELIC, TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Deo prorežimskih medija preneo je danas vest kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao poseban respirator, kao pomoć mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju u njegovoj borbi sa koronavirusom. Međutim, to se nije desilo i reč je o lažnoj informaciji koju srpski režim plasira radi sopstvene promocije, tvrde izvori Nova.rs iz Srpske pravoslavne crkve.

„Mitropolit je dobro i hvala bogu uopšte mu nije potreban respirator, jer njegov opravak teče u dobrom pravcu. Smatramo da nije u redu puštati ovakvu vest i sticati političke poene na njegovoj borbi sa ovim virusom“, poručuje naš sagovornik, dodajući da Amfilohije nijednog trenutnka nije tražio poseban tretman u odnosu na druge pacijente.

„Ako je ideja da se mitropolit predstavi kao osoba koja dobija posebnu negu i da navodno ima povlašćen položaj u odnosu na druge pacijente, onda je to urađeno veoma nevešto. Da je želeo da bude drugačiji od ostalih ljudi u Crnoj Gori, on bi prihvatio ponudu da se leči u Beogradu“, navodi izvor Nova.rs.

Naš sagovornik napominje da Amfilohije aposlutno prati sve instrukcije medicinskog osoblja u Kliničkom centru u Podgorici, te da im je veoma zahvalan na nezi koju mu pružaju.

„Njega tretiraju kao i druge obolele od virusa i on je zahvalan lekarima zbog toga što sve vreme pokazuju visok stepen profesionalnosti i posvećenosti“.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski se od 06. oktobra nalazi na bolničkom lečenju usled zaraze koronavirusom. Iz Mitropolije poručuju da su lekari zadovoljni njegovim oporavkom, posebno ako se uzme u obzir specifičnost bolest i godine pacijenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare