Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Posle pisanja medija da je biznismen Miodrag Daka Davidović iz Nikšića, blizak crkvenim krugovima, rekao da je vladika Amfilohije ostavio oproštajno pismo koje će blagovremeno otvoriti mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Кrivokapić, Nova.rs dobila je potvrdu da je mitropolit zaista Krivokapiću ostavio pismo. 

Izvori Nova.rs iz Mitropolije potvrdili su da je Krivokapiću pismo uručeno i da je on jedini koji zna sadržaj tog pisma.

Izvor iz Mitropolije otkrio je i da je pismo poslato samo Krivokapiću jer je u njega mitropolit Amfilohije „imao najviše poverenja“.

Pročitajte još:

Takođe, pretpostavlja se da je Krivokapić delove pisma  koje mu je mitropolit namenio preneo kolegama iz opozicije i da je potom prihvaćena ekspertska vlada.

O tome šta konkretno u pismu piše neće se diskutovati pre nego što mitropolit Amfilohije bude sahranje, a izvori Nova.rs navode da je mitropolit u njemu Krivokapiću ostavio „amanet da sačuva Crnu Goru“.

Davidović je prethodno naveo da je pismo namenjeno Krivokapiću i narodu.

„Poslednjih dana je najmanje deset puta rekao da će za Svetog Luku biti na Cetinju pored odra Svetog Petra Cetinjskog. Mi mu nismo razumeli poruku. U par navrata je rekao, doći ću živ ili mrtav. To je svima nama trebalo da bude opomena, ali smo bili ubeđeni da je prošlo najgore. Nadali smo se da će naša draga doktorka Jelena Borovinić uspeti da uradi nemoguće”, rekao je Davidović.

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić juče je pozvao na proglašenje dana žalosti, a i danas je prisustvovao liturgiji na Cetinju, stajavši kraj odra mitropolita Amfilohija, da se još jednom pokloni njegovim senima i oda mu poslednju počast.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na Nova.rs pratite uživo ispraćaj mitropolita Amfilohija sa Cetinja gde se okupilo više desetina hiljada vernika.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije umro je juče u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen u nedelju nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici. U kripti Sabornog hrama u Podgorici počivaće ovozemaljski ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da za nekoliko sati putuje u Podgoricu, gde će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

Na Nova.rs pročitajte biografiju mitropolita Amfilohija, kao i ekskluzivni razgovor sa Amfilohijevim bratancem koji je za naš portal otkrio koja je najvažnija lekcija kojoj ga je „striko“ naučio.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare