Foto: Beta/Nathan Papes/The Springfield News-Leader via AP

Žena koja je sa dečkom skovala ubistvo njene nasilne majke u slučaju koji je šokirao SAD puštena je na slobodu pre nego što je odslužila celu kaznu. Džipsi Roud Blančard (32) priznala je krivicu za drugostepeno ubistvo Di Di Blančard u Misuriju 2015. godine.

Nakon što je godinama trpela majčino zlostavljanje koja joj je čak izdejstvovala i bespotrebnu operaciju, Džipsi Rouz je skovala zaveru sa dečkom Nikolasom Godedžonom.

Slučaj je izazvao veliko interesovanje medija i inspirisao niz dokumentarnih emisija i TV serija, piše danas BBC news na srpskom.

Džipsi Rouz Blančard je u četvrtak, 28. decembra izašla je iz zatvora u Misuriju, nakon što je odslužila sedam godina od desetogodišnje kazne.

Njen dečko Godedžon služi doživotnu kaznu bez uslovnog otpusta.

On je nožem nasmrt izbo Di Di Blančard.

Pročitajte još

Potom su on i Džipsi Rouz pobegli.

Uhapšeni su u gotovo 1.000 kilometara udaljenom Viskonsinu, gde je on živeo.

Di Di Blančard je ljudima govorila da je njena ćerka težak invalid, sa mnogim bolestima, poput epilepsije, leukemije i mišićne distrofije.

Dobila je podršku od dobrotvornih organizacija i tražila je lečenje za Džipsi Rouz od desetina lekara, često predstavljajući ćerku mlađom nego što je zapravo bila i podvrgavajući je nepotrebnim medicinskim tretmanima.

Džipsi Rouz je koristila invalidska kolica i bocu sa kiseonikom, iako je mogla da hoda i nije imala problema sa disanjem.

„Stvari nisu uvek onakve kakve izgledaju“, rekao je šerif Džim Arnot 2015. dok je detaljno opisivao majčinu prevaru.

„Ovo je tragičan događaj obavijen misterijom i velikom obmanom“, dodao je tada.

Kako su se pojavili novi detalji, slučaj je počeo da izaziva veliko interesovanje medija.

Dok je bila u zatvoru, Džipsi Rouz je dala niz intervjua za medije u kojima je detaljno opisala nasilničko ponašanje majke, a memoari koje je napisala dok je bila iza rešetaka trebalo bi da budu objavljeni u januaru.

Ona je rekla da je njena majka patila od Minhauzenovog sindroma preko posrednika – stanja u kojem staratelj lažira bolest deteta, i izrazila je kajanje zbog ubistva.

„Niko me nikada neće čuti da kažem da mi je drago što je mrtva ili da sam ponosna na ono što sam uradila. Ne prođe dan da se ne pokajem“, rekla je ona u nedavnom intervjuu za magazin Pipl.

Dodala je i da je jedna od prvih stvari koje želi da uradi kada izađe na slobodu da upozna Tejlor Svift čija joj je pesma Eyes Open (Otvorenih očiju), kako je navela, pomogla da je uteši tokom mračnih dana zlostavljanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar