korona u kini
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Kineska ambasadorka u Beogradu Čen Bo ukazala je da su optužbe da Kina prikriva epidemiološku situaciju laž koja se koristi s ciljem da se prikriju podaci o neuspehu nekih zemalja u borbi protiv koronavirusa.

„Epidemija nije uticala da i naši veliki projekti napreduju po planu. Kineska ekonomija ponovo beleži pozitivan rast, a naše kompanije savladavaju sve prepreke uprkos nasilničkom ponašanju SAD“, navela je između ostalog ambasadorka Kine, prenosi današnja Politika.

Pročitajte još:

Saradnja Kine i Srbije se, prema rečima Čen Bo aktivno odvija u oblastima ekonomije, obrazovanja, kulture, turizma, poljoprivrede, a kooperacija u sferi nauke i tehnologije, posebno u domenu novih tehnologija i inovacija, postaje svojevrsna odskočna daska bilateralne saradnje.

Na pitanje kako napreduju razvoj kineske vakcine protiv koronavirusa, ambasadorka Kine je odgovorila da su četiri vakcine ušle u treću fazu kliničkih ispitivanja.

„Predsednik Si Ðiping najavio je da će kineska vakcina nakon finalnog odobrenja postati globalno javno dobro. Mi se zalažemo za jačanje međunarodne saradnje u istraživanju i razvoju vakcina, njihovoj proizvodnji i distribuciji“, istakla je ambasadorka Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)