Foto: Shutterstock

Na neodređeno vreme obustavljen je rad konzularnog odeljenja Ambasade Rusije u Crnoj Gori - diplomatskog predstavništva Rusije, zbog neprijateljskog postupanja vlasti ove zemlje, navodi u saopštenju ruske diplomatske misije.

„Prinuđeni smo da Vas obavestimo da je zbog neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti prema Ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori, od 30. septembra 2022. godine obustavljen rad konzularnog odeljenja Ambasade na neodređeno vreme“ – rekle su diplomate, a prenose ruski mediji.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je juče personama non grata, šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori, saopšteno je ranije iz Vlade.

Kako je navedeno, takva odluka je doneta zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države, prenosi RTCG.

U jučerašnoj akciji Agencije za nacionalnu bezbednost uhapšeno je više osoba, rekao je nešto ranije premijer Dritan Abazović.

On je naveo da je akcija međunarodnog karaktera i da imena može saopštiti samo crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Sankcije Rusiji: Utihnuli pritisci na Srbiju? – gosti Duško Lopandić i Dragomir Anđelković 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar