Foto:. EPA-EFE/MICHAEL NELSON, Shutterstock

Kompanija Amazon zvanično otvara predstavništvo u Hrvatskoj, što će stvoriti brojne poslovne prilike za stanovnike susedne države.

Amazon se dve godine pripremao za zvanično otvaranje kancelarija u Hrvatskoj, a sada su se konačno stekli uslovi za pokretanje velikog projekta.

Vest je potvrđena na sajtu Amazona, gde je objavljeno da su radna mesta otvorena.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kompanija trenutno traži stručnjake i inženjere za projektovanje i održavanje klaud infrastrukture, te će zaposliti zasad 15 ljudi, a prema pisanju Jutarnjeg lista očekuje se da će konačna brojka biti 50 zaposlenih.

Uslov za dobijanje radnog mesta je fakultetska diploma iz tražene oblasti i najmanje sedam godina iskustva u branši.

Amazon je preko ćerke kompanije A1000 Row Inc. otvorio predstavništvo u Hrvatskoj pod nazivom Amazon Data Services, kao neku vrstu probe. Odluka se ispostavila ispravnom, jer je Amazon Data Services u protekloj godini ostvario promet od 270 miliona dinara.

Pored internet trgovine, američki gigant je odlučio da ojača cloud poslovanje. Ovo je odlična prilika za IT stručnjake iz Hrvatske da svoje znanje unaprede i oprobaju se u projektima od velikog značaja.

Hrvatska vlada najavila povratak mladih programera

Razgovori hrvatskih zvaničnika sa predstavnicima kompanije Amazon Web Service traju već duže vreme, ali je do pomaka došlo kada je premijer Andrej Plenković održao sastanak sa čelnicima kompanije, kada je najavljeno potpisivanje memoranduma.

Dogovoreno da će AWS krajem septembra otvoriti prvi regionalni centar u Zagrebu, a u planu je i dalje širenje u regionu.

Foto:EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Kako su saopštili vladini zvaničnici, mnogi IT stručnjaci najavili su povratak u domovinu, gde imaju priliku da rade u kompaniji koju je osnovao najbogatiji čovek sveta, koji je nedavno leteo u svemir – Džef Bezos.

Bezos je prošle godine doneo odluku da se povuče sa pozicije izvršnog direktora Amazona, kako bi se posvetio drugim ciljevima, među kojima je i svemirski turizam.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar