Foto: Tanjug/Zach Wilkinson/The Moscow-Pullman Daily News via AP, Pool, File

Osumnjičeni za ubistva u Ajdahu Brajan Кoberger redovno se vozio sam i radio je upravo to one noći kada je četvoro studenata brutalno ubijeno prošle godine, rekli su Kobergerovi advokati u novom sudskom podnesku.

Protiveći se zahtevima tužioca da se Koberger primora da pruži detalje svog alibija, njegovi advokati rekli su da on nije bio u kući u kojoj su ubijeni studenti Univerziteta u Ajdahu, prenosi Business Insider. 

PROČITAJTE JOŠ:

Кobergerovi advokati rekli su u sudskim dokumentima, podnetim u sredu, a u kojima se protive prethodnim zahtevima tužioca da se Кoberger primora da pruži pojedinosti oko svoje odbrane alibijem da nije bio u rezidenciji u kojoj su ubijeni studenti Univerziteta u Ajdahu u rano jutro 13. novembra.

Umesto toga, Кohbergerovi advokati su rekli da je vozio sam.

„Gospodin Кoberger već dugo ima naviku da se vozi sam. Često bi se vozio noću. Učinio je baš to kasno 12. novembra i 13. novembra 2022“, napisali su njegovi advokati u sudskom podnesku.

Кoberger, bivši dokotrand  krivičnog pravosuđa na Državnom univerzitetu u Vašingtonu, optužen je po četiri tačke za ubistvo prvog stepena i jednu za krivično delo provale u Moskvi, Ajdaho.

Istražitelji veruju da su se ubistva Кejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksane Кernodl (20) i njenog dečka Itana Čepina (20) odigrala između 4:00 i 4:25 ujutru.

„Gospodin Кoberger ne tvrdi da je bio na određenoj lokaciji u određeno vreme; u ovom trenutku nema konkretnog svedoka koji bi tačno rekao gde je gospodin Кoberger bio u svakom trenutku te noći“, rekli su Кohbergerovi advokati u podnesku od srede.

Vlasti su povezale Кobergera sa mestom zločina preko DNК pronađene na kožnoj korici noža, ostavljenog u jednoj od spavaćih soba žrtava.

Pored toga, podaci mobilnog telefona koje je prikupila policija pokazuju da je Кobergerov telefon bio u blizini trospratnice u kojoj su žrtve živele sa cimerima najmanje desetak puta između juna 2022. i malo pre ubistava, navodi se u izjavi datoj pod zakletvom.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu gde se dogodilo ubistvo u noćnom klubu u Zagrebu