Dritana Abazović i Rade Milošević Foto: Gov.me/B.Čupić

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) i funkcioner GP URA Rade Milošević podneo je danas ostavku na tu funkciju. Ostavka je usledila nakon razgovora sa premijerom u tehničkom mandatu i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem zbog aktuelne afere oko šverca cigareta sa kojom se za sada dovodi u vezu Milošević i nekoliko službenika Uprave prihoda i carina i funkcionera.

Milošević, kako javljaju crnogorski mediji, nije bio voljan da podnese ostavku već je to učinio pod pritiskom.

Navodno, pre odluke o ostavci je Milošević je, prema istim izvorima, poručio da će “ako padne on, pasti i Abazović”. Milošević, prema neproverenim informacijama, pregovara sa SDT-om da postane svedok saradnik.

Prilikom poslednjeg susreta Miloševića i Abazovića, bilo je oštrih reči, a zamalo je, tvrde izvori CdM-a, izbegnut fizički obračun.

“Nakon toga Abazović je angažovao saradnike, među kojima i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da Miloševića ubede da odustane od namere da iznese istinu, kako bi navodno spasio Građanski pokret URA”, kažu izvori CdM-a.

Spekuliše se i da su se, pored Abazovića, Miloševića odrekli i drugi visoki funkcioneri GP URA.

Specijalno državno tužilaštvo već duže vreme, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem i Agencijom za nacionalnom bezbednost, preduzima radnje u izviđaju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje.

SDT sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje. Zbog toga su do sad uhapšene tri osobe, a očekuje se da u narednim danima uslede nova hapšenja.

Milošević, na funkciju direktora UPC postavljen za vreme Vlade Zdravka Krivokapića na predlog tadašnjeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

BONUS VIDEO: Abazović o švercu cigareta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar