Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN/Shutterstock/EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Mirnesa S. (42), koja je pre nekoliko dana uhapšena na aerodromu u Štutgartu zbog krađe miliona evra u Nemačkoj, prema rečima advokata Edina Koče, mogla bi da dobije zatvorsku kaznu od oko tri godine.

Koča, koji ima advokatsku kancelariju u Nemačkoj, rekao je da se delo koje je počinila smatra običnom krađom, piše Index.hr.

„Kazna ne zavisi od toga koliko je ukrala, već od vrste krađe. Odnosno, postoje obične i teške krađe“, kaže Koča.

Foto: Privatna arhiva

Presudnu ulogu, prema rečima advokata, imaće to što Mirnesa ništa nije obila kako bi došla do novca.

„Ukoliko novac nije zaključan, odnosno ako je imala pristup i uzela, za to može dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. Teška krađa je deset godina, dok ako je krađa organizovana onda sledi kazna od 15 godina“, objašnjava advokat i dodaje da smatra da će u ovom slučaju to biti kazna u trajanju od tri godine.

„Ako joj je kompanija dozvolila da bude sama sa tolikim novcem, onda će se i na to gledati“, tvrdi Koča, za koju Avaz kaže da je 2004. godine diplomirao pravni fakultet u Frankfurtu.

Kako kaže, olakšavajuća okolnost je i to što je Mirnesa imala ovlašćenje za pristup novcu od kompanije za koju je radila.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Mirnesa, koja je poznata i pod nadimkom Miki, odlučila je da se preda policiji kada je shvatila da se obruč oko nje steže. Ona je u ponedeljak preko advokata obavestila Nemce da želi da se preda, pa je uhapšena odmah po sletanju na aerodrom u Štutgartu.

U oktobru je prošle godine ukrala milion evra u kešu iz firme u kojoj je radila, a potom nestala bez traga. Prema nekim informacijama, pljačku je planirala u stanu koji se nalazi na samo 200 metara od policijske stanice.

Foto: Instagram

Ono što je mnoge iznenadilo je činjenica da se ona do sada krila u Crnoj Gori. Prvobitno su postojale informacije da je u rodnoj Bosni i Hercegovini, zbog čega je nemački Interpol kontaktirao tamošnje kolege.

Pročitajte još:

Prema navodima policije, više stotina dojava o njoj je stiglo proteklih nedelja, a za iste je nuđena nagrada od 37.000 evra.

Tako je Mirnesa praktično naterana da se preda i sada se nalazi u zatvoru u Štutgartu. U pitanju je ženski zatvor Švebiš Gmind u Štutgartu. Navodi se da će je tamošnje tužilaštvo uskoro zvanično optužiti za krađu, a ćelija u kojoj se sada nalazi daleko je od luksuza na koji je navikla.

BONUS VIDEO Konobarica Miki šalje pozdrave Muji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar