Foto:printscreen/instagram/buducnostsrbijeav

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Službe za odnose sa javnošću Vlade, konstatovano da Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti.

Abazović je, kako navode, istakao da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, „te utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge.“

Foto:printscreen/instagram/buducnostsrbijeav

On je takođe kazao da je potrebno unaprediti ekonomsku saradnju, „prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture.“

„Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa“, poručio je Abazović, navodi se u saopštenju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Razgovarajući o regionalnim inicijativama i „Open Balkan“, saopšteno je da je Vučić pozvao Abazovića da prisustvuje Samitu pomenute Inicijative u Ohridu.

„Sagovornici su razgovarali o unapređenju odnosa u energetskom i infrastrukturnom povezivanju dve države, ali i regiona Zapadnog Balkana, kao i u oblasti turizma“, zaključuje se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar