Dritan Abazović
Dritan Abazović. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lider pokreta URA saopštio je večeras da je izuzetno zadovoljan izbornim rezultatom u Herceg Novom, te da raste podrška građanskoj opciji u Crnoj Gori.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Izuzetno smo zadovoljni rezultatom, platforma ‘Crno na bijelo’ je ostvarila duplo bolji rezultat nego na prošlim izborima, i skoro 30 odsto bolji nego na parlamentarnim izborima prošle godine“, kazao je Abazović nakon prebrojavanja glasova u Herceg Novom.

„Na ovaj način je dokazano da građanska opcija raste, da možemo da vodimo dostojanstvenu i pristojnu kampanju“, dodao je potpredsednik Vlade Crne Gore.

Abazović smatra da je Herceg Novi danas podigao lestvicu demokratije i pružio primer svim gradovima u Crnoj Gori kako organizovati izborni proces.

Tenzija tokom glasanja nije bilo, kao ni većih neregularnosti na biračkim mestima.

Lider pokreta URA poručio je „da je vreme da se svi posvete turističkoj sezoni i oporavku države u ekonomskom smislu“.

Lokalni izbori Herceg Novi
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Koalicija „Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može bokeški“ osvojila je dva mandata u Herceg Novom, jedan više od izbora 2017. godine.

Pobedu na izborima proglasila je lista „Ni lijevo, ni desno – pravac Novi“, koju predvode Demokrate. Oni su osvojili ukupno 10 mandata i ostaju na vlasti u Herceg Novom. Aktuelni gradonačelnik Stevan Katić, iz redova Demokrata, poručio je „Demokratska parija socijalista nestaje sa političke scene“.

Koalicija okupljena oko DPS-a Mila Đukanovića osvojila je osam mandata, dok DF ima sedam.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar