Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras gostujući na TV Vijesti da je SNP važan jer su bili deo koalicije Za budućnost Crne Gore i da bi bilo dobro u kontekstu pomirenja da oni budu u manjinskoj vladi, te dodao da očekuje da će zaključno sa nedeljom videti da li će SNP biti deo nove vlade.

Kako prenose Vijesti, Abazović je rekao da ljudi koji su glasali za Crno na belo su prevashodno glasali da se bore protiv kriminala i korupcije koju je personifikovao DPS“.

„Isto tako su glasali i protiv nacionalizma i bilo kojeg fašizma“, naveo je.

Abazović je rekao i da je SNP važan zato što su bili deo koalicije Za budućnost Crne Gore i da bi bilo dobro u kontekstu pomirenja da oni budu u manjinskoj vladi.

Abazović je kazao da je jutros saopštio lideru SNP-a Vladimiru Jokoviću da će zaključno sa nedeljom očekivati odluku da li će SNP biti deo vlade.

„Ako se ne izjasne, smatraćemo da trenutno nisu spremni da učestvuju. To ne znači da su im zatvorena vrata, naprotiv. Ako tu odluku ne mogu doneti sad, vrata ostaju otvorena da se integrišu kada procene da je vreme za to“.

Abazović je rekao da manjinska vlada jeste iznuđeno rješenje.

„Svako bi volio da imamo normalnu, političku vladu, ali sam očekivao od kolega da kažu i ponude šta je njihov koncept“.

Kazao je da su manjinske partije rekle da će dati podršku i DPS da će ponuditi manjinsku podršku.

„SD i SDP su želeli da učestvuju u procesu konsultacija, imaju legitimne zahteve, kao i SNP koji nema ništa protiv da se krene u koncept, ali žele na svojim organima da odluče hoće li biti deo vlade“.

„Imamo 41 da formiramo vladu, a ideja je da imamo makar 49“, dodao je.

Kazao je da će vrlo raditi sa Miodragom Lekićem i poslanicima Pokreta za promene.

„Svako će odlučiti šta je najbolje, ali ako neko želi da Crnu Goru želimo da držimo u blokadi, to nije moja intencija“, naveo je Abazović.

Rekao je i da je priča o rehabilitaciji Demokratske partije socijalista (DPS) neutemeljena.

„Molim građane da sačekaju lokalne izbore pa neka dođu i kažu – vi niste bili u pravu i vi ste pomogli DPS-u, ili kažu – vi ste bili u pravu i počeo je drugi proces u Crnoj Gori“, kazao je.

Dodao je da je državi potrebna stabilnost, a ne destabilizacija, i da Crna Gora mora ići napred.

****

BONUS VIDEO: Đuro Radosavović: Dritan Abazović ne bi ulazio u nešto što nije ostvarivo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar