Milorad Dodik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je uslovni kandidatski statusu BiH za EU rekavši da sumnja da ovakva BiH sa "međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak".

Rekao je da će se RS graditi i razvijati bez obzira na „uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata“.

„RS ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja sveta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku“, rekao je Dodik za Televiziju „Balkan“.

Iako je jasno da se radi o standardnom Dodikovom spinu kojim obmanjuje javnost u manjem bh. entitetu i da je priču o tobožnjoj „nezavisnosti“ ispričao nebrojeno puta, trebalo bi ipak napomenuti da na svetu postoji 195 država i da Dodikova računica „ne drži vodu“, piše Klix.ba.

Pročitajte još:

Dodik je u nastavku istakao da će uskoro svi građani iz entiteta RS, ma gde da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava RS-a.

Govoreći o trenutnoj situaciji u svetu, Dodik je rekao da je očigledno da su ograničeni svetski energetski resursi ključni i da je ono što će se desiti uskoro formiranje energetske zajednice u kojoj će biti i RS.

„O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom“, naglasio je Dodik.

BONUS VIDEO Trivić VS Dodik II deo: Šta nas čeka?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar