Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajinska PVO uništila je tokom jutrošnjeg ruskog vazdušnog napada na Kijev više od 60 krstarećih raketa, više od 10 aerobalističkih raketa X-47M2 Kinžal i više od 15 dronova tipa Šahed, izjavio je načelnik uprave grada Sergej Popko. U napadima na Kijev, Kijevsku oblast i Harkov poginule su četiri, a povređene 92 osobe, saopštio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Vazdušni napad je trajao skoro šest sati, prenosi Interfaks Ukrajina. Rusija je na Kijev prvo lansirala dronove Šahed, a potom je više od 15 strateških bombardera Tu-95MS u talasima lansiralo krstareće rakete X-101/X555X-55.

Istovremeno dok su krstareće rakete padale na Kijev, više od 10 aviona MiG-31K lansiralo je aerobalističke rakete X-47M2 Kinžal na glavni grad Ukrajine.

Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Popko je naveo da, nažalost, ima porušenih stambenih objekata, oštećenja infrastrukture i žrtava. Na Tviteru je napisao da više od 500 spasilaca i pripadnika hitnih službi nastavljaju da rade na mestima koja su bile mete napada.

Prema navodima Zelenskog, Rusija je od 31. decembra na Ukrajinu ispalila 170 dronova „Šahed“ i desetine projektila raznih tipova, a apsolutna većina njih ciljala je civilnu infrastrukturu.

Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

U Kijevu i Kijevskoj oblasti više od 250.000 potrošača ostalo je bez struje nakon jutrošnjih ruskih masovnih raketnih napada, saopštio je ukrajinski operater Ukrenergo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Oštećene su mreža kompanije i mreže regionalnih energetskih kompanija, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da su oštećene trafostanice u Kijevskoj oblasti i visokonaponski vodovi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar