Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, EPA-EFE/ADAM VAUGHAN; EPA-EFE/Nancy Lane / POOL

Kako se približava krunisanje kralja Čarlsa, u javnosti se spekuliše kakvu će ulogu imati princ Hari i Megan Markl koji su pozvani, ali je i dalje upitno da li će par prisustvovati ceremoniji i pojaviti se na kraljevskom balkonu zajedno sa ostalim članovima porodice.

Kako piše Miror, nakon objavljivanja Harijevih memoara „Spare“, odnos između para i ostatka kraljevske porodice nikada nije bio gori.

Istorijski događaj krunisanja, dešava se na rođendan princa Arčija – a priča se da njegova sestra, princeza Lilibet, nije pozvana.

Megan i Hari Foto: EPA-EFE/Mischa Schoemaker

Portal Ekspres objavio je nekoliko razloga zbog kojih se Hari i Megan možda neće pojaviti na kraljevskom balkonu.

Izopštenost iz porodice

Hari i Megan od marta 2020. godine više nisu članovi kraljevske porodice, što je par i potvrdio.

U svojoj izjavi o odlasku, koja je objavljena na njihovom Instagram nalogu, Megan i Hari su tada napisali – „Nameravamo da se povučemo kao ‘stariji’ članovi kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, dok nastavljamo da u potpunosti podržavamo Njeno Veličanstvo Kraljicu“.

Megan Markl i princ Hari Foto:- / Shutterstock Editorial / Profimedi

Par je izjavio da je njihova odluka doneta nakon „mnogih meseci razmišljanja i internih diskusija“ i sada žive u Sjedinjenim Američkim Državama zajedno sa svoje dvoje dece – Arčijem i Lilibet.

Planovi krunisanja bez vojvode i vojvotkinje od Saseksa

U junu prošle godine par se, zajedno sa decom, vratio u Veliku Britaniju kako bi se pridružio proslavi kraljičinog platinastog jubileja.

Međutim, Hari i Megan su se veoma malo pojavljivali u javnosti tokom svoje posete, a nisu bili ni na balkonu sa članovima kraljevske porodice.

Par i njihovo dvoje dece navodno su odleteli u SAD pre nego što se proslava jubileja i završila.

Foto: Reuters/EPA/Profimedia/Shuttersrock

Tajms je naveo da su zvanični planovi povorke otkriveni i da će u taj proces biti uključeni samo zaposleni na dvoru i članovi kraljevske porodice.

Tajms je naveo da će princ i princeza od Velsa, i njihovo troje dece, pratiti kočiju „Gold State Coach“, koja će prevesti novokrunisanog kralja Čarlsa i kraljicu Kamilu u Bakingemsku palatu.

Kralj Čarls III želi malo krunisanje

Nije tajna da novi kralj ne želi glamoroznu ceremoniju krunisanja, kao što je to bio slučaj sa krunisanjem njegove majke Elizabete II 1953. godine.

Izveštaji su pokazali i da je kralj smanjio broj gostiju.

Napetost odnosa između slavnog para i kraljevske porodice

„Zategnuti odnosi“ pojačali su se nakon objavljivanja Netfliks serije vojvode i vojvotkinje i objavljivanja Harijeve knjige „Spare“.

Hari je u knjizi razotkrio fizički sukob između njega i princa Vilijama, kao i karakterizaciju kraljice Kamile kao „opasne“.

Kraljevski stručnjak Sara Hjuson ukazivala je na „hladni odnos“ između Harija i princa Vilijama, što bi moglo dodatno da poljulja poverenje porodice u Harija.

PROČITAJTE JOŠ:

Svađa vojvotkinja

Naposletku, Harijeva supruga Megan i Kejt Midlton, princeza od Velsa, već godinama nisu u dobrim odnosima. Njih dve su se sukobile po pitanju haljina za deveruše još za venčanje princa Harija i Megan Markl.

Megan tvrdi da ju je Kejt tada rasplakala, ali da joj je uputila izvinjenje.

Ipak, njih dve su od tada sve udaljenije, a prema navodima britanskih medija, nisu imale direktnog kontakta već godina.a

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar