Foto: Printscreen/YouTube/The Independent

Policija je pucala na 13-godišnjeg autističnog dečaka iz Jute nakon što je njegova majka zatražila pomoć, a policajci su se složili da razgovaraju s njim, pokazuju policijski snimci objavljeni u ponedeljak.

Na video snimcima se vidi kako ga službenici Solt Lejk Sitija jure uličicom nakon što su stigli do njegove kuće, a zatim viču na njega da legne na zemlju.

Dečak, čije je ime Linden Kameron, pao je na zemlju nakon što je na njega ispaljeno 11 metaka.

Video je uznemirujuć:

Policajac koji ga je jurio je pucao i na snimcima se čuje jedanaest pucnjeva. Kameron se potom našao na zemlji, a pošto je rekao da se ne oseća dobro, povikao je: „Recite mojoj mami da je volim.“

Preživeo je, ali su mu slomljene kosti i zadobio je unutrašnje povrede jer su meci pogodili njegove organe, rekao je porodični advokat.

On se još uvek, dve nedelje otkako je ustreljen, nalazi u bolnici i lekari se još uvek bore za njegov život.

Pročitajte još:

Njegova majka Golda Barton upozorila je policiju da je njen sin Linden ranije tog dana, 4. septembra, rekao da ima pištolj i da je pretio da će pucati u njenog muškog kolegu i razbiti prozore u kući, pokazuje jedan video.

Ali rekla je policajcima da misli da on nema pravi pištolj već vazdušni. Nije bilo naznaka da je bio naoružan. Međutim, ona je pozvala policiju kako bi joj pomogla da dečaka smeste u bolnicu kako bi mu pomogli, piše Gardijan.

Policajci su rekli da će morati da nastave kao da dečak ima pristup pravom pištolju, pokazuju video snimci.

Majka je rekla policajcima da Linden loše reaguje na uniformu i da misli da kod sebe ima pištolj koji je na kapisle, ali da nije sigurna da li je možda u pitanju pravi pištolj. Policajac koji se odazvao na poziv snimljen je kako majci kaže da ne želi da „započinje“ pucnjavu ako dečak nikog ne ugrožava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar