Srpska lista Foto:N1

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP), odlučilo je da kazni Srpsku listu sa 20 hiljada evra zbog kršenja izborne tišine tokom dana vanrednih izbora za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici 29. novembra, navodi sajt "Koha" na albanskom, a prevodi "Kossev.info".

PROČITAJTE JOŠ

U odluci IPŽP koju je izdala prištinska Koha, navedeno je da je Srpska lista dužna da plati kaznu u roku od 15 dana. Na dan izbora, predsednik stranke i potpredsednik kosovske vlade Goran Rakić pozvao je građane severne Mitrovice da glasaju za njihovog kandidata za gradonačelnika – čime je prekršio izbornu tišinu.

Pokret Samoopredeljenje poslao je žalbu 30. novembra, dok je IPŽP žalbu prihvatio kao osnovanu.

„IPŽP je 02.12.2020 primio žalbu političkog entiteta Pokret Samoopredeljenje, sedište u Severnoj Mitrovici, podnet kosovskoj pošti koja tvrdi da su se 29.11.2020 na dan izbora na severu predsednik Srpske liste i istovremeno potpredsednik kosovske vlade Goran Rakić i poslanik Igor Simić u izjavi medijima umešali u izborni proces pozivajući na izglasavanje Srpske liste i kršeći izbornu tišinu koja je regulisana kosovskim zakonima“, prenosi Koha, a prenosi „Kossev.info„.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar