Foto: Nova.rs

Sinoć je osam ugostiteljskih objekata radilo uprkos zabrani rada, a najveći broj gostiju zatečen je u lokalu na Dorćolu, navodi za RTS zamenik šefa komunalne milicije Beograda Darko Dujović.

Darko Dujović je naveo da su lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave.

„Sinoć od 21.00 čas je bilo predviđeno da svi ugostiteljski objekti budu zatvoreni i da se ne otvaraju do ponedeljka. Međutim, sinoć smo u osam ugostiteljskih objekata zatekli narušavanje epidemioloških mera. Pretpostavljamo da je do toga možda došlo zbog zaključavanja ugostiteljskih objekata i prekida rada za vikend, pa su možda ugostitelji hteli da na taj način nadomeste malo neki svoj pazar, profit, a da se posetioci, možda malo duže zabavljaju“, objašnjava Dujović.

Navodi da je komunalna milicija uz asistenciju policije zatekla u jednom lokalu na Dorćolu 82 osobe i naredila gostima da napuste objekat.

„Na Dorćolu u jednom lokalu zatekli smo 82 lica u zatvorenom prostoru, niko od njih nije nosio masku, nisu se pridržavali epidemioloških mera i nisu držali propisanu distancu. Lokal je ispražnjen, a protiv svih će biti izrečene prekršajne prijave odnosno prekršajni nalozi za nepoštovanje mera, kako gostima tako i vlasniku, odnosno direktoru ugostiteljskog objekta, tako i pravnom licu na koje je registrovan objekat“, objašnjava Dujović za RTS.

Dodaje da su prijavu dobili od građana. On navodi da na preostalih sedam mesta nije bilo toliko ljudi, ali kako kaže, i u njima su kršene epidemiološke mere.

„Gosti nisu nosili maske, nije se poštovala distanca. Svi lokali su zatvoreni i protiv svih je podneta odgovarajuća prekršajna prijava“, objašnjava Dujović.

Na pitanje kako je moguće da na dnevnom nivou imamo preko 4.500 zaraženih, a da se održavaju koncerti navodi da su „takva okupljanja u najmanju ruku neozbiljna i da nije normalno da se neko pod okriljem kulturno-umetničke manifestacije tako ponaša“.

Objašnjava da su Članom 10 uredbe Vlade dozvoljene kulturno-umetničke manifestacije u zatvorenom prostoru sa najviše 500 ljudi, tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

On dodaje da je najbitnije da se podigne svest organizatora jer se „ovakvim manipulisanjem otežava sprovođenje mera“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar