Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su noćas i sinoć kontrolisana 92 ugostiteljska objekta i 29 prodavnica trgovinskih lanaca, kao i da je napisno šest prekršajnih kazni, uglavnom zbog nenošenja maski i nepridržavanja potrebne fizičke distance.

On je, za TV Prva, naveo danas da je  Gradski štab za vanredne situacije odlučio da se pojača kontrola rada i poštovanja propisanih epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima.

„Nije vreme za velika okupljanja i žurke“, poručio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, juče je sprovedena i intenzivnija kontrola nošenja maski u autobusima, a od kontrolisanih 414 autobusa, u njih 56 bilo je po nekoliko osoba koje nisu nosile maske.

„Ipak, generalno, više od 90 odsto lica koristi maske u javnom prevozu i Beogradjani u velikoj meri poštuju propisane epidemiološke mere“, rekao je Radojičić, preneo je Beoinfo.

Prema rečima gradonačelnika, što se tiče zauzetosti kapaciteta vozila, u većini vozila je taj procenat iznosio oko 50 odsto, na šest linija do 70 odsto, tako da će se razmatriti da se one pojačaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar