Rade Basta Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Članica proširenog sastava Gradska izborne komisije (GIK) Sofija Mandić izjavila je za N1 da postoje ozbiljne sumnje u valjanost poptisa podrške manjinskoj izbornoj listi "Dosta! Evropski put" za lokalne izbore u Beogradu, zbog čega će tri osobe danas podneti krivične prijave zbog falsifikovanja njihovih potpisa.

Mandić je rekla da će GIK danas u 13 časova pokušati da proglasi drugu manjinsku listu, a da postoji sumnja u valjanost potpisa podrške.

„Mi smo juče utvrdili da postoji na desetine poptisa koji su sumjivi, potpisani inicijalnima, i smatramo da treba da budu provereni“, objasnila je Mandić za N1.

Sofija Mandić
Sofija Mandić Foto: N1

Istakla je i da su se među potpisnicima navode i imena tri osobe koje će danas podneti krivične prijave zbog falsifikovanja njihovih potpisa od strane liste „Dosta! Evropski put“.

„Oni tvrde da nikada nisu videli te izjave. Jedna od tih osoba bila je taj dan u inostranstvu, kad je navodno potpisala listu“, objasnila je Mandić.

Stoga smatra da GIK apsolutno ne može da proglasi ovu listu, i da svi potpisi moraju da budu provereni. Dodala je kako se radi o jednom overitelju sa Savskog venca.

Sofija Mandić će se danas ovim povodom, zajedno sa zamenikom člana GIK-a Vladicom Ilićem, kandidatom za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimirom Obradovićem, i nosiocem te liste Dobricom Veselinovićem, obratiti medijima ispred sedišta GIK-a u Ulici kraljice Marije, uoči početka današnje sednice.

Listu „Dosta! Evropski put“ predvodi bivši ministar privrede Rade Basta, a predstavljaju se kao manjinska lista koja zastupa Bunjevce.

Podsetimo, Mandić je ranije ukazala i na niz nepravilnosti nakon predaje potpisa za listu Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

BONUS VIDEO: Republička i beogradska izborna komisija zatvorena za pitanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare