Foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC

"Zajedno za Srbiju najoštrije osuđuje besramno, stranačko zapošljavanje koje sprovodi nezakonita, hajdučka, naprednjačka vlast u Šapcu. Preskočivši sve zakonske procedure: konkurs i audiciju, u Šabačkom pozorištu, uhlebljenje je pronašao Veljko Eraković (37), sin Milanke Eraković, novinarske 'udarne pesnice' šabačkih naprednjaka", saopštio je ZZS.

Kako piše u saopštenju, o zapošljavanju Veljka Erakovića, nisu konsultovani članovi ansambla niti umetničkog veća, a priliku da konkurišu za ovo radno mesto, nisu dobili mladi šabački glumci i glumice, koji već godinama sarađuju sa Šabačkim pozorištem, nadajući se da će dobiti stalni angažman i zaposlenje.

„Kao novinarka, Milanka Eraković posebno se istakla svojim senzacionalističkim, tabloidnim tekstovima o  Šabačkom pozorištu, kojima, već godinama unazad, u javnosti iznosi laži, neistine, uvrede i klevete, na  račun zaposlenih u ovoj ustanovi. Posebnu ulogu, odigrala je i u nezakonitom smenjivanju direktorki Milene Bogavac (Šabačko pozorište) i Nele Tonković (Narodni muzej Šabac), u decembru prošle godine,  kada je – po narudžbini i uz podršku lokalnog SNS-a, u listu Politika objavila tekst ‘Zašto su smenjene direktorke Šabačkog pozorišta i Narodnog muzeja'“, navodi ZZS.

Kako dodaje ta stranka, ove zasluge za Srpsku naprednu stranku u Šapcu jedino su objašnjenje za hitni postupak primanja njenog sina, u stalni glumački ansambl, bez obzira na činjenicu da „ima skromno glumačko iskustvo i  posebno, činjenicu da na ovo radno mesto, već godinama čeka devetoro mlađih, ali profesionalno  iskusnijih glumaca i glumica, koji redovno igraju u predstavama Šabačkog pozorišta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare