Predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je da je nova nlast u Šapcu nezakonita i loša, ali da grad dobro funkcioniše, "jer smo utemeljili njegov dobar industrijski, demokratski i obrazovni razvoj".

Tokom posete Kragujevcu, Zelenović je u intervjuu za portal „Glas Šumadije“ ocenio da „jedno vreme grad može da izdrži loš pritisak, ali ne može doveka“.

Rekao je da ga je „najviše zabolelo“ to što je prva odluka nove vlasti bila ukidanje referenduma za odlučivanje građana o projektima koji se plaćaju novcem prikupljenim oporezivanjem imovine.

Zelenović je kazao da su to uradili „ljudi koji misle da o svemu treba da se odlučuje iz jedne kancelarije iz Beograda“ i dodao da je uveren da se s tim Šapčani ne slažu.

Pravo građana da slobodno odlučuju o novcu, ukinuto pod izgovorom odluke Ustavnog suda, rekao je Zelenović.

Ocenio je da je promena vlasti u Šapcu bila „kriminalni čin“ – da je, kako tvrdi, Srpska napredna stranka (SNS) „angažovala mafiju da joj pomogne da preokrenu izbornu volju građana“.

„Taj izborni proces, što se nas tiče, još nije gotov, rezultate ne priznajemo. Ustavni sud se nije izjasnio ni po jednoj od naših 18 ustavnih žalbi, iako je imao obavezu da to uradi u hitnom roku. Dakle, mi još ne znamo kako će taj proces biti završen“, ukazao je on.

Zelenović je naveo da očekuje da se o tome kako su izgledali izbori u Šapcu oglase evropska i nezavisna tela, kao i organizacije koje prate i kontrolišu izborni proces.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare