Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uz zvukove pesama “Vidovdan” i “Morem plovi jedna mala barka”, u Srpskoj naprednoj stranci proslavljena je još jedna, prema njihovim rečima, istorijska pobeda, koja će ostati upaćena za “vjek i vjekova” u srpskom parlamentarizmu. U redovima pred vama, otkrijte šta je obeležilo izbornu noć u štabu naprednjaka.

Pišu: Milica Božinović i Vojislav Milovančević

Prvi u izborni štab i centralu stranke stigao je lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji nekoliko sati nije izlazio iz kancelarije oblepljene statističkim podacima o izlaznosti na izborima u svim gradovima u Srbiji. Više o tome pročitajte u zasebnoj vesti.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da li zbog korone ili nečeg drugog, niko od funkcionera SNS nije izlazio iz kancelarije, a redom su dolazili Goran Vesić, Marko Đurić, Zlatbor Lončar, Nebojša Bakarec, Siniša Mali, Zoran Đorđević, koji inače nije ispuštao telefon iz ruku čitavo vreme dok je bio u vidookrugu novinara. U slavljeničkom raspoloženju sa širokim osmehom na licu u prostorije SNS stigla je i aktuelna premijerka Ana Brnabić.

Među onima, koji su svojim prisustvom posebno privukli pažnju, izdvojio se bivši ministar kulture Ivan Tasovac, koji je u štab stranke ušao sa kompletnom zaštitnom opremom – maskom i rukavicama, preko kojih je imao prstenje.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Udovica Olivera Ivanovića jedna je od retkih koja je fotoreporterima pozirala, a srdačna sa novinarima bila je i Marija Obradović, koja je upitala medijske ekipe „zašto niko nema osmeh na licu“, a zatim dodala “da mora da ide kod šefa”.

Nakon dolaska zvanica, slavlje se pripremalo punom parom, pa je tako ubrzo stigao veliki kontigent hrane i pića, a kao šlag na tortu došli su trubači, taman na vreme da prekinu dosadu koja je vladala čitavo veče.

Medijima se niko čitavo vreme, do izlaska Aleksandra Vučića na binu, obeleženom sloganom “Za našu decu”, nije obratio, niti bio zainteresovan za razgovor.

Hranu, koja se nalazila na stolovima, niko nije smeo da okusi, sve dok predsednik ne saopšti “da je ostvaren još jedan istorijski uspeh koji parlamentarna Srbija nije doživela.”

Nakon dolska trubača, Nikola Selaković, Ana Brnabić i Vladimir Đukanović, su “opičili” kolce, dok su se iz mase čuli povici: „Srbija“, „Aco, Srbine“ i „pobeda“. Prilikom proglašenja rezultata izbora, sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, definitivno je preoteo ulogu glavnog tapšača Marku Đuriću, koji je sam bio zatečen maestralnim aplaudiranjem Selakovića.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Maja Gojković i Milena Ivanović svojim zagrljajima su podsetile na ljubav koju sa na identičan način svojeveremeno, istom prilikom, jedan prema drugom iskazivali Aleksandar Vučića i Nebojša Stefanović.

Upravo je odlazeći ministar policije delovao kao “siroče” na žurci SNS. Poslednji je stigao na “parti” naprednjaka, da bi među prvima isti napustio, bez obraćanja medijima.

“Sve je rečeno”, odmahnuo je rukom Stefanović odlazeći sa mesta gde je nekada slavodobitno sa svojim šefom govorio o izbornim rezultatima SNS.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lomile su se čaše, igralo se i pevalo iza zatvorenih vrata, dok su novinari sedeli ispred u nadi da će se neko od funkcionera SNS udostojiti za komentar ili izjavu povodom “istorijske pobede” koju je ta stranka ostvarila.

Ostaće zapamćeno da je te noći, 21. juna, prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiji, „jedna stranka osvojila više od 60 odsto glasova“… A da li su stvari stvarno onakve kako su ih predstavili, ostaje da se vidi u danima koji slede…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare