PUF, Pokret ujedinjenih fantoma
Foto: PUF

U Zrenjaninu još uvek voda nije ispravna za piće, a iz Pokreta ujedinjenih fantoma danas su tim povodom poručili "da će neko da odgovara zbog toga".

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) saopštio je da u Zrenjaninu danas niko ništa više ne zna šta se dešava sa ispravnom vodom za piće u tom gradu, osim toga da je ona, kako navode, neispravna. Oni podsećaju da će ovih dana biti dve godine od posete premijerke Ane Brnabić Zrenjaninu kada je izjavila da će zabrana upotrebe vode za piće biti skinuta 15. septembra 2019.godine.

„To se do dana današnjeg nije desilo. Takođe na toj istoj konferenciji za novinare je izjavila: ‘Ja sam ponosna, mi smo uradili nešto da rešimo problem. Ljudi pre nas nisu pokušavali da reše problem. I kad radite i grešite i da, dešavaju se problemi i probijanje rokova. Ali pričajte sa ljudima’. Prošlo je dve godine i od štrajka glađu PUF-a“, piše u saopštenju.

PUF ističe da je u februara ove godine Stručna komisija JKP „Vodovoda i kanalizacije” objavila je podatke po kojima fabrika vode u Zrenjaninu ne zadovoljava uslove definisane javnom nabavkom, a u izveštaju komisije navodi se kako od 34 razmatrana tehnička uslova fabrika nije ispunila nijedan.

„Mi, građani, moramo da znamo koliko para je potrošeno na sve radnje oko takozvanog rešavanja problema vode. Jer to su naše pare. Koliko smo novca dali mi građani za nerealizovan ugovor za fabriku vode, koliko para smo dali za ovo privatno postrojenje za prečišćavanje vode? Koliko još hoćete da date naših para? Pa dokle više? Treba li da plaćamo mesečne račune za vodu kad to više nije ni tehnička voda“, upitali su u saopštenju.

Pokret ujedinjenih fantoma navodi da se ta pitanja nižu i ponavljaju godinama, i upitali nadležne hoćete li da odgovore na njih.

„Vi nama dugujete odgovore jer mi vam dajemo platu, a vi nas ponižavate, pravite ludima, pljačkate i trujete. Podsećamo i tužilaštvo da je protiv aktera kriminalne ujdurme zvane ‘izgradnja fabrike vode’ u Zrenjaninu podneto nekoliko krivičnih prijava tokom prethodnih godina. Krajnje je vreme da se po tim prijavama postupi i da krivci budu kažnjeni“, stoji u saopštenju i dodaje:

„Srbija je opljačkana u poslednjih 25 godina, a ni jedan premijer, ministar ili gradonačelnik nije zbog toga osuđen. Ako je političarima koji zloupotrebljavaju svoje funkcije jedina sankcija eventualni pad s vlasti, a ne i krivična odgovornost, onda će svaka sledeća vlast biti još bahatija, ohrabrena činjenicom da njeni prethodnici ni za šta nisu odgovarali.“

Navode i da će nakon smene „korumpirane vlasti, svi koji su se ogrešili o zakone, budžete, ljude – sigurno odgovarati“.

„Dosta smo pili laži, vreme je da popijete robiju“, poručuje PUF.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare