Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Zorana Mihajlović u Užicu slušala je probleme građana. Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetika, današnju posetu gradu na Đetinji, gde su građani od nje tražili pomoć za rešenje svojih probleme, navodno ne dovodi ni u kakvu vezu sa političkom kampanjom. Ono što je interesantno jeste da su se građani, kako su rekli za Nova.rs, uglavnom žalili na rad institucija i probleme koje imaju sa sistemom i to ni manje ni više nego potpredsednici Vlade lično.

Za tri sata šansu za razgovor dobilo je 29 građana. Iako ne znaju da li će njihove probleme rešiti ministarka, ne gube nadu.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Goran Zorić, rođeni Užičanin, čak iz Niša došao je u svoj rodni grad da od potpredsednice Vlade zatraži pomoć i zaštitu od korupcije.

„Imam probleme sa korumpiranim tužilaštvom, korumpiranim sudstvom i sudijom koji je pokušao da mi sudi za presuđenu stvar iako imam presudu Vrhovnog kasacionog suda zbog nelegalne gradnje kontraverznog biznismena na mojoj zemlji. Iza svega stoji jedan ministar, rekla mi je da će proveriti i da ću biti obavešten za sedam do deset dana“, kaže Zorić.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Radmila Smiljanić, odbornica u lokalnoj Skupštini, kaže da je imala više prigovora ali je, između ostalog, iznela problem upravljanja javnom svojinom u tom gradu.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

„Zakon o javnoj svojini se ne poštuje u ovom gradu, zakupnine se ne naplaćuju neparlamentarnim strankama koje godinama ne deluju jer nisu prešle cenzus ali imaju lepe i velike prostore koje ne paćaju oni već građani, i ne samo prostore već sve prateće troškove“, kaže Radmila.

„Kod ministarke sam bio zbog problema uključenja 70 domaćinstava stanovnika Popove Vode na magistralni put, gde svakodnevno prelazimo pune linije, rizikujemo živote a nemamo drugu mogućnost da odemo do vrtića, prodavnice ili radnog mesta. Gradu smo se obraćali jer bi 300 metara puta rešilo naš problem ali ništa niko ne preduzima. Sigurno postoji neko rešenje, a ona kao bivša ministarka saobraćaja to treba da razume. Došao sam iz očaja, ginemo godinama na tom putu“, rekao nam je Ivan iz Popove Vode.

Predmeti su ostali u ministarkinim rukama, kaže da je voljna da pomogne, da je to njena obaveza i da posete lokalnim samoupravama i razgovori sa građanima nemaju veze sa političkom kampanjom.

„Od 2013.godine sam krenula sa prijemima građana, jer je to bio jedan od načina da stvarno vidimo gde imamo probleme. Danas smo imali razgovore o zakonima, od upravnika stambenih zgrada smo čuli da postoji problem u stambenim zgradama. Jedinica lokalne samouprave jeste bila upoznata sa jednim delom pitanja ali bogami ne sa svim jer je tu bilo i sudskih problema, problema oduzimanja dece i nezaposlenosti koje grad nije mogao rešiti“, kazala je za Nova.rs ministarka Mihajlović.

Ministarka dodaje da je bilo svega, teških tema, suza i smeha ali da će svako od građana u narednih nedelju dana za svoj problem dobiti detaljniji odgovor a neki možda i rešen problem.

BONUS VIDEO:  Zorana Mihajlović u poseti selu Metovnica kod Bora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare