Zorana Mihajlović Foto:Milos Tesic/ATAImages

Potpredsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović večeras je izrazila očekivanje da će buduća vlada doneti jasne odluke o poštovanju evropskih principa.

Ona je za televiziju Juronjuz kazala da nema dileme da je Srbiji mesto u Evropi i da je strateški cilj Srbije članstvo u EU.

Upitana da li će biti deo nove vlade, odgovorila da očekuje snažnu, autoritativnu vladu, a da su personalna rešenja u drugom planu, preneo je njen kabinet.

Mihajlović, koja je članica Predsedništva Srpske napredne stranke, rekla je da se „Srbija nalazi u Evropi“ i da je „Srbiji mesto u Evropi“, a da je politika države „jesu evrointegracije i članstvo u EU“.

„Prema tome, nema dileme da treba da se uskladimo sa politikom EU, a ne da to shvatamo kao strahotu“, rekla je ona.

Ona je rekla da govoreći o vezama Srbije sa Rusijom „stalno odvaja “ narod od vladavine ruskog predsednika Vladimira Putina, te ukazala da „to nije isto“.

„Niko ne kaže da ćemo prestati da čitamo Tolstoja i da nećemo imati prijatelje u Rusiji, ali ta politika, koja je praktično osvajačka, jer Putin vodi osvajački, a ne oslobodilački rat, to ne možemo da podržimo“, kazala je ona.

Mihajlović je rekla da veruje da će naredna Vlada doneti „određene odluke“ kojima će se Srbija „jasno ograditi od toga“.

„Ja sam apsolutno za poštovanje evropskih principa i usklađivanje sa tom politikom. Ako smo za EU, onda nema trećeg puta“, rekla je ona.

BONUS VIDEO: Kosovo ili EU: Da li nas čeka referendum?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar