Zoran Djindjic i Aleksandar Jovanovic Cuta
Zoran Đinđić i Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: EPA/SASA STANKOVIC/Zoran Lončarević/Nova.rs

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta prokomentarisao je za Nova.rs događaje sa Ekološkog ustanka na kome je jedan od najkontroverznijih govornika bio Vitomir Vidović, koji je pominjao ubijenog premijera Zorana Đinđića.

„Gospodin Vitomir Vidović, redovni profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, pozvan je da govori kao ekspert iz oblasti poljoprivrede i kao neko ko je aspolutno protiv projekta ‘Jadar Rio Tinto’, o čemu je bilo reči prilikom njegovog susreta sa meštanima Gornjih Nedeljica, čemu sam i lično prisustvovao“, kaže Ćuta za naš portal i dodaje:

„Jučerašnje pominjanje pokojnog premijera Zorana Đinđića od strane profesora Vidovića na protestu, koji smo organizovali, smatram aspolutno neprimerenim. Đinđić, šta kod ko mislio o njemu, na šta svako od nas ima aspolutno pravo, ubijen je zato što je slobodno mislio i govorio“, rekao je Jovanović.

On je pitao i policiju od koga su dobili naređenje da juče ne zatvore saobraćaj na Brankovom mostu.

„Vidim da je ovde nekima smešno to što je juče gomila ljudi, među kojima je bilo i male dece (delili smo im vodu), dva sata bila zaglavljena na mostu na onoj vrućinčini. Umalo nije došlo do teških sukoba, što je naravno i bio cilj onoga ko je to naredio. Pitanje je jasno da jasnije ne može biti. Dakle, tražimo ime i prezime onog ko je to naredio“, zaključio je Jovanović.

Podsetimo, na skupu koji je juče održan, jedan od govornika, Vitomir Vidović, izjavio da je Zoran Đinđić „kriminalizovao zakone o privatizaciji i prodao fabrike u bescenje“.

Nakon njegovog obraćanja usledile su oštre reakcije javnosti, a zvaničnim saopštenjem se oglasila i Demokratska stranka, čiji je predsednik bio Đinđić.

„Očekujemo da to hitno urade ukoliko nam je isti protivnik i cilj – mafijaški režim koji je uzurpirao državu uspostavljanje vladavine prava, izgradnja institucija i normalizacija života u srpskom društvu“, saopšteno je iz DS.

Bonus video: Ekološki ustanak protestna šetnja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare